top of page

FITR4HEART

Na het behandelen van een hartincident volgt het revalidatieproces. ZorgSaam begeleid jaarlijks honderden patiënten die na hartfalen het vertrouwen in het lichaam moeten herwinnen en de belastbaarheid weer vergroten. In de Nederlandse zorg zijn hier 20 behandelmomenten voor opgenomen. Niet iedereen heeft na het afsluiten van dit proces het vertrouwen terug en is weer net zo belastbaar als voorheen. Om het herstelproces voort te zetten hebben ZorgSaam en FITR Company een vervolgtraject gecreëerd.

Het vervolgprogramma is gericht op de volgende pijlers:

 1. Conditie en belastbaarheid verder opbouwen

 2. Leefstijl positief beïnvloeden
3. Samen bouwen aan vertrouwen en eigen regie

Conditie en belastbaarheid verder opbouwen

Tijdens het hartrevalidatieproces is er een basis gelegd om weer veilig te bewegen en te belasten. De hartrevalidatietherapeut maakt een eindrapport over de belastbaarheid van de patiënt. Dit is direct de input voor de medewerker van FITR Company om tijdens de intake het trainingsniveau te bepalen. Met behulp van een hartslagmeter wordt het trainingsniveau gemonitord en afhankelijk van de individuele belastbaarheid wordt er een trainingsprogramma samengesteld. Dit zal altijd een combinatie zijn van uithoudingsvermogen training en spierversterkende oefeningen. Twee keer per week wordt er onder begeleiding getraind.

Leefstijl positief beïnvloeden

Naast sporten en bewegen zijn er nog veel factoren die gezondheid beïnvloeden. Denk aan voeding, stress, slaap, ontspanning, veerkracht en nog veel meer. Wekelijks staat er een thema centraal waar middels een theoriesessie aandacht aan wordt besteed. Men kiest de sessies die waardevol zijn om de leefstijl positief te beïnvloeden. Iemand die gezond eet maar wel slecht slaapt en snel gestresst is zal de workshop van voeding misschien overslaan, maar wel de thema's slaap en stress volgen. Zo is er voor ieder wat wils.

Samen bouwen aan vertrouwen en regie

Men wordt geleerd om te trainen binnen de individuele belastbaarheid, zodat de deelnemer na zes maanden genoeg kennis heeft over trainen en in staat is het sportprogramma individueel door te zetten. Tevens kan er een warme overdracht plaatsvinden tussen FITR Company en Bodyline healthcenter om de fitnessactiviteiten daar door te zetten.

Heb je interesse in dit programma? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier of bel Bauke Boon via 06-52553116.

Contactformulier  FITR4HEART programma

Bedankt voor je FITR4HEART aanmelding. Er wordt snel contact met je opgenomen.

bottom of page