top of page

ZORG

FITR company werkt nauw samen met eerste-en tweede lijns zorg. Hierin zijn Zorgsaam en Nucleuszorg de voornaamste partners.

Samenwerking Zorgsaam

Zorgsaam en Bodyline healthcenter hebben de afgelopen jaren in diverse projecten samengewerkt. De volgende samenwerking zal worden overgeheveld aan FITR company. Op dit moment wordt er gewerkt aan een samenwerkingsovereenkomst waarbij Zorgsaam en FITR company structureel samenwerken. FITR company sluit aan na een zorgtraject, om de doelstellingen van de patiënten langer te ondersteunen. Denk aan programma's als herstel na Covid-19 en begeleiding bij diabetes. Het personeel van Zorgsaam en ouderen zijn ook onderdeel van de ambitie om voor deze doelgroepen gezondheidstrajecten in te richten.

Samenwerking Nucleuszorg in de GLI

Nucleuszorg is een ondersteunende eerstelijns-organisatie van en voor huisartsen in Zeeuws-Vlaanderen. Samen met huisartsen, verpleegkundigen, triagisten, praktijkondersteuners, huisarts en medewerkers werkt Nucleus aan een optimale zorg.

 

Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is gericht op mensen met overgewicht, obesitas, diabetes en (een toekomstige mogelijkheid tot) hart-en vaatziekten. Een GLI heeft als doel gedragsverandering te bewerkstelligen waar een gezonde leefstijl te aan te leren en te behouden centraal staat. Binnen een GLI wordt advies en begeleiding gegeven gericht op:

  • gezonde voeding

  • gezonde eetgewoontes

  • gezond bewegen

Een GLI traject duurt 2 jaar. Een GLI bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele contacten. Het aantal groepsbijeenkomsten kan per programma verschillen, maar is gemiddeld 12 keer. Uniek in Zeeuws-Vlaanderen is dat de GLI ondersteunt wordt met begeleid sporten. Dus naast de educatieve sessie zijn er wekelijks beweegsessies. De kans op een positief resultaat neemt sterk toe wanneer de deelnemers frequent sporten. GLI is erkend door de zorgverzekeringen en wordt vergoed. De kosten voor het sporten zijn deels gedekt vanuit de Zeeuws-Vlaamse gemeenten en de eigen bijdrage is €20,- per maand. Hiervoor wordt er twee keer per week, in een groep, met een leefstijlcoach, bewogen. Bodyline healthcenter is voor gemeente Terneuzen gecontracteerd voor de GLI. Samen met Hulst Voor Elkaar en Ruben Haverbeke van No Time Fit wordt de GLI uitgevoerd.

Na Yoga
Afspraak arts ' s
Organische groenten

INTERESSE IN DE GLI?

Bedankt voor je interesse. Wij nemen snel contact met je op.

bottom of page