HUMAN VITALITY

HUMAN VITALITY

Ben je opzoek naar beleid wat bijdraagt aan de gezondheid van je organisatie? Komt je personeelszaken afdeling er niet aan toe of wil je input van een externe partij?

FITR Company heeft ervaring met het helpen ontwikkelen, schrijven en uitvoeren van een gezondheidsbeleid. Geen dik papierwerk, maar een ‘straight to the point’ actieplan die direct inzetbaar is binnen de organisatie. Of zoek je naar een sparringspartner die je helpt om de juiste keuzes te maken. Wij bouwen mee aan jouw gezondere cultuur!

 

  • duurzaam inzetbaarheidsbeleid opstellen
  • ontwerpen van interventies
  • uitvoeren van interventies
  • providerboog opstellen
  • coördineren van het gezondheidsbeleid
LEES MEER OVER DUURZAME INZETBAARHEID ONDERSTEUND DOOR FITR COMPANY

Vitaliteit is een ruim begrip. Het is algemeen bekend dat bewegen, sporten en gezond eten goed voor ons is. Toch slaagt niet iedereen er in om dit toe te passen in het dagelijks leven. Welke keuzes maakt het bedrijf op het gebied van vitaliteit? Is er een fietsplan of een duurzaam inzetbaarheidsbeleid? Wordt bewegen gestimuleerd en is er ruimte voor gezonde keuzes? Vitaliteit gaat ook over werkbelasting, omgaan met stress, beleving en zingeving. Of je nu werkgever of werknemer bent, vitaliteit heb je nodig! 

FITR Company biedt een totaalpakket aan werkgevers. Een vitaliteitsconcept wat inzicht en richting geeft in de behoefte en wensen van de organisatie en haar medewerkers. Middels een Quick Scan krijgt het bedrijf inzicht in haar organisatie, vervolgens vindt er een vitaliteitsonderzoek plaats onder de medewerkers. Het resultaat is een adviesrapport over wat de organisatie kan doen op gebied van vitaliteit, waarin de belangrijkste behoeften van de organisatie en de medewerkers staan beschreven. 
Aan het adviesrapport zijn diverse interventies en oplossingen gekoppeld. De werkgever kan vervolgens inspelen op de behoefte van haar medewerkers en haar organisatie. 

Het doel van dit aanbod is ondernemingen handvatten te geven om duurzaam beleid te maken wat zorgt voor fittere medewerkers die gemotiveerd, productief en positief zijn. Het bewuster omgaan met gezonde keuzes, om vervolgens de eigen gezondheid een leven lang te kunnen managen. Medewerkers voegen op deze wijze meer waarde toe aan en zijn langer inzetbaar in de organisatie. Interesse in een kennismakingsgesprek? Vul dan het contactformulier aan de onderzijde van deze pagina in.

BAUKE VERTELT

Heb je een aantal voorbeelden van bedrijven waar FITR Company mee samenwerkt?

“Jazeker. Voor grote werkgevers is het steeds meer een vanzelfsprekendheid om externe partijen te betrekken bij het ondersteunen van de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Zo coördineren we in 2023 het ‘Mind Matters’ project bij Yara Sluiskil waarbij er allerlei initiatieven rondom mentale gezondheid zijn geïnitieerd. Daarnaast is Yara Sluiskil onderdeel van Stichting BGZC waardoor excellent verzekerde medewerkers kunnen deelnemen aan het FITR4LIFE programma.

Bij ZorgSaam zijn we gesprekspartner over vitaliteit en voeren we specifieke programma’s uit voor hun medewerkers. Voorbeelden zijn het FITR4OK programma waarbij we OK medewerkers trainen om hun belastbaarheid ten bate van hun werkzaamheden te verbeteren. Hartrevalidatie patiënten worden na hun behandeling bij de fysiotherapeut verwezen naar het FITR4HEART programma en medewerkers met overbelasting klachten, burn-out of post-covid mogen het BioCheck programma volgen.

Binnen DOW Benelux faciliteren we zestig uur per week inhouse fitness in het DOW Diamond Center, is er het FITR4DOW programma om medewerkers fitter en gezonder te maken en hebben we een awareness project ontwikkeld op het gebied van mentale gezondheid.

 

Is er dan alleen belangstelling vanuit grote werkgevers?

“Nee hoor! Ook kleine bedrijven zoals Progression, Terneuzen Hotels, De Veiligheidsregio en Iventure trainen wekelijks met hun team bij FITR. Er zijn tal van opties waarbij onze diensten aansluiten bij de vraag vanuit het bedrijf.”

 

Tenslotte: hoe kom je tot de juiste aanpak binnen een bedrijf?

“Dat blijft toch maatwerk. Afhankelijk van de vraag kunnen we schakelen binnen ons huidige aanbod en tegelijkertijd kunnen we op maat ook bedienen. Na een eerste kennismaking volgt er een bedrijfsscan die gericht is op het bedrijf en een scan die informatie ophaalt bij de medewerkers. Dit geeft inzicht in de behoeften van de organisatie en haar medewerkers. Op basis daarvan ontwikkelen wij een plan van aanpak. Het bedrijf besluit uiteindelijk wat ze willen aanbieden; wij adviseren en kunnen uitvoeren.”

Wil jij ook vooruit met je organisatie en ondersteund worden in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid? Neem vrijblijvend contact op met Bauke, ons aanspreekpunt voor organisaties die meer willen doen met gezondheid en duurzame inzetbaarheid.

Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op via 06-52553116.

HUMAN VITALITY